Εύρεση βιβλίου από μη μέλος

[Αρχική σελίδα]  [Προηγούμενη σελίδα]  [Επόμενη σελίδα]

[Η παρούσα σελίδα δεν αντικατοπτρίζει την τωρινή κατάσταση του www.bookcrossing.com και πρόκειται να αλλάξει (κάποτε...)]

 

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα βιβλίο. Αυτό το βιβλίο το καταχωρίσατε στο www.bookcrossing.com, αποκτήσατε τον μοναδικό του κωδικό BCID, τον γράψατε στο βιβλίο, και μετά το απελευθερώσατε.

 

Ο καιρός περνούσε, αλλά δεν είχατε κανένα νέο από το βιβλίο. Άραγε το είχε βρει κανείς; Το είχε διαβάσει; Μήπως είχε πεταχτεί στα σκουπίδια; Μήπως το πήρε πλανόδιος για να το πουλήσει;

 

Υποθέτοντας ότι η τύχη είναι με το μέρος σας (και με το μέρος του βιβλίου) και ότι το βιβλίο βρέθηκε από κάποιον περαστικό, εσείς δεν θα το μάθετε παρά μονάχα αν ο νέος κάτοχος του βιβλίου αποφασίσει να το «κάνει catch», να δηλώσει δηλαδή στο www.bookcrossing.com ότι το βρήκε.

 

Στο ακόλουθο παράδειγμα θα παρουσιαστεί ο τρόπος με τον οποίο γίνεται το catch από κάποιον που δεν είναι μέλος του www.bookcrossing.com (και αν είστε τυχεροί, θα δελεαστεί και θα γίνει!).

 

Πρώτα-πρώτα, ο κάτοχος του βιβλίου πηγαίνει στη διεύθυνση www.bookcrossing.com.

 

 

Στη συνέχεια, πληκτρολογεί τον κωδικό BCID που έχετε φροντίσει να γράψετε ευκρινώς μέσα στο βιβλίο, και πατάει Go!

 

 

 

Τότε μεταφέρεται στη σελίδα που θα δημιουργήσει ένα journal entry για το βιβλίο σας, δηλώνοντας ότι είναι στην κατοχή του, και συμπληρώνοντας επιπλέον πληροφοριακά στοιχεία.

 

 

 

 

 

Το journal entry ολοκληρώθηκε επιτυχώς, άρα το «catch» έχει πλέον δηλωθεί.

 

 

Η κατάσταση του βιβλίου έχει διαφοροποιηθεί:

 

 

Στο κάτω μέρος της σελίδας θα δείτε και το journal entry που δηλώνει το «catch».

 

 

Έτσι ολοκληρώθηκε η δήλωση του «catch» από κάποιον άγνωστο, που ίσως κάποια στιγμή αποφασίσει να γραφτεί στο www.bookcrossing.com!

 

Ερώτηση: Ωραία όλα αυτά, αλλά θα πρέπει να ελέγχω συνέχεια τα βιβλία που έχω στο bookshelf μου, για να δω μήπως κάποιο από αυτά έχει γίνει catch; Δεν είναι κάπως υπερβολικό;

 

Απάντηση: Θέλετε να πείτε ότι έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε από το να ελέγχετε το bookshelf σας;! Τς τς τς... Ας το παραβλέψουμε! Όχι λοιπόν, η αλήθεια είναι ότι μόλις γραφτεί ένα journal entry για κάποιο βιβλίο σας, εσείς λαμβάνετε αυτόματα ένα email που σας ενημερώνει για το χαρμόσυνο γεγονός κι έτσι δεν έχετε να σκαλίζετε διαρκώς το bookshelf σας.

 


Τελευταία επεξεργασία: 20/10/2013