Ταξιδιωτικός οδηγός Bookcrossing

[Αρχική σελίδα]    [Επόμενη σελίδα]

Καλώς ήρθατε στον κόσμο του Bookcrossing!

 

 

 

Τι είναι αυτό το «Bookcrossing»; Εάν δεν το έχετε ακούσει ποτέ μέχρι τώρα, ευκαιρία να το μάθετε· είναι ο κόσμος στον οποίο τα βιβλία ταξιδεύουν ελεύθερα!

 

«Bookcrossing;» «Τα βιβλία ταξιδεύουν;»

 

Ειλικρινά, είναι δυνατόν να καταλάβει κανείς κάτι μόνο από αυτές τις τέσσερις λέξεις; Δύσκολο, έτσι; Ας παραθέσουμε λοιπόν κι άλλες λέξεις, μήπως καταφέρουμε να βρούμε μια άκρη.

 

Το bookcrossing βασίζεται στην ιδέα ότι τα βιβλία δε χαίρονται όταν μαζεύουν σκόνη σε κάποιο ράφι, αλλά θέλουν να κυκλοφορούν και να διαβάζονται από όσο περισσότερα άτομα γίνεται.

 

Μέσω του bookcrossing υλοποιούμε αυτή την ιδέα με την «απελευθέρωση» των βιβλίων μας, δηλαδή με το να τα αφήνουμε σε κάποιο δημόσιο χώρο, ελπίζοντας ότι θα βρουν τον επόμενο αναγνώστη τους, ο οποίος με τη σειρά του θα διαβάσει το βιβλίο και θα το αφήσει ώστε να βρει τον επόμενο αναγνώστη του κ.ο.κ.

 

Αν αυτό φαίνεται επικίνδυνο για τα βιβλία, μην ανησυχείτε. Κανείς δε σας υποχρεώνει να τα αφήνετε στη μέση του δρόμου. Μπορείτε να τα δίνετε χέρι με χέρι σε γνωστούς ή φίλους σας, αφού ο σκοπός είναι τα βιβλία να «ταξιδεύουν» και να διαβάζονται.

 

Όπως βλέπετε, η ιδέα του bookcrossing μπορεί να υλοποιηθεί μια χαρά και χωρίς τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών! Τότε γιατί ασχολούμαστε με το www.bookcrossing.com;

Επειδή με το www.bookcrossing.com μπορούμε να έχουμε εύκολα μια εικόνα για όλα τα βιβλία που έχουμε απελευθερώσει, για όλα τα βιβλία που έχουμε βρει, καθώς και το από ποια χέρια έχουν περάσει και ποια ήταν η γνώμη τού κάθε αναγνώστη. Επίσης μπορούμε να ειδοποιούμαστε όταν κάποιος απελευθερώνει ένα βιβλίο στη γειτονιά μας, ώστε να ψάχνουμε να το βρούμε. Αρκετά δελεαστικό, δε νομίζετε; Τέλος, επειδή πίσω από τα βιβλία βρίσκονται οι αναγνώστες τους, μπορούμε να συναντήσουμε άλλους... «βιβλιοαπελευθερωτές» (bookcrossers) από την Ελλάδα και άλλες χώρες, είτε σε forum στο www.bookcrossing.com, είτε και δια ζώσης σε συναντήσεις που διοργανώνονται, αφού μαζί με τα βιβλία ταξιδεύουν και οι άνθρωποι!

 

Εάν δεν το έχετε αντιληφθεί ακόμα, ήρθε η ώρα να σας το αποκαλύψουμε: αυτή τη στιγμή διαβάζετε τον καταπληκτικό, εντυπωσιακό, ανεπανάληπτο (λέμε τώρα...) «Ταξιδιωτικό οδηγό Bookcrossing», με την ελπίδα να βοηθήσει τα βιβλία σας κι εσάς να βρείτε το δρόμο στη χώρα του Bookcrossing!

 

Λοιπόν, θα μας συνοδεύσετε σε ένα ταξίδι στον κόσμο του bookcrossing;


Τελευταία επεξεργασία: 20/10/2013