Εγγραφή μέλους στο bookcrossing

[Αρχική σελίδα]  [Προηγούμενη σελίδα]  [Επόμενη σελίδα]

Αποφασίσατε να γίνετε μέλος στον υπέροχο και θαυμαστό κόσμο του www.bookcrossing.com; Δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο από αυτό. Αρκεί να έχετε αποφασίσει τι όνομα μέλους θέλετε να έχετε και να έχετε κι ένα πραγματικό email που να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις επικοινωνίας (είτε με άλλα μέλη με PM, είτε από το www.bookcrossing.com για ενημερώσεις σχετικές με journal entry και απελευθερώσεις βιβλίων) και στο οποίο χρειάζεται να επιβεβαιώσετε πως έχετε πρόσβαση κατά τη διαδικασία της εγγραφής.

 

Πηγαίνετε στην αρχική σελίδα του www.bookcrossing.com:

 

 

Στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας επιλέγετε Sign Up:

 

 

Στη σελίδα που θα μεταφερθείτε, θα πρέπει να γράψετε το username που επιθυμείτε (το όνομα μέλους δηλαδή), το email σας (μην ανησυχείτε, αν δεν το δώσετε εσείς στη δημοσιότητα, το www.bookcrossing.com δεν το γνωστοποιεί σε άλλους οπότε δεν κινδυνεύετε από spam) και το password με το οποίο θα συνδέεστε στο λογαριασμό σας. Αφού τα συμπληρώσετε, πατάτε το κουμπί Sign Up.

 

 

 

 

 

Αφού έχετε συμπληρώσει τα στοιχεία για το λογαριασμό σας, πατήστε το κουμπί Sign Up.

 

 

Αν έχετε κάνει λάθη κατά τη συμπλήρωση των στοιχείων, εμφανίζονται ενημερωτικά μηνύματα σαν τα ακόλουθα:

 

(αν δεν έχετε συμπληρώσει όνομα μέλους, email, ή password)

 

(αν το όνομα μέλους που συμπληρώσατε είναι υπερβολικά μεγάλο)

 

(αν το email που έχετε συμπληρώσει δεν έχει αποδεκτή μορφή)

 

(αν υπάρχουν μη αποδεκτοί χαρακτήρες στο όνομα μέλους που έχετε συμπληρώσει)

 

Αν τα στοιχεία που συμπληρώσατε χρησιμοποιούνται ήδη από άλλο χρήστη (μήπως έχετε ήδη εγγραφεί και το έχετε ξεχάσει!;), τότε ενημερώνεστε για τα προβλήματα που ανιχνεύθηκαν και καλείστε να τα διορθώσετε:

 

 

Αν δεν υπάρχουν προβλήματα με τα στοιχεία που έχετε δώσει, τότε ο λογαριασμός σας στο www.bookcrossing.com δημιουργείται με το email και το password που δώσατε, συνδέεστε αυτόματα στο λογαριασμό σας, αλλά προσοχή!

 

Το www.bookcrossing.com σάς έχει στείλει ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα στο λογαριασμό email που δηλώσατε κατά την εγγραφή. Πρέπει να ανοίξετε το συγκεκριμένο μήνυμα, να βρείτε μέσα το link επιβεβαίωσης και να κάνετε κλικ σε αυτό. Μόνο τότε θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως η εγγραφή σας, θα έχει επιβεβαιωθεί το email σας, και θα μπορείτε να ξανασυνδεθείτε στο www.bookcrossing.com αν αποσυνδεθείτε.

Μην ξεχαστείτε και παραλείψετε την προαναφερθείσα επιβεβαίωση του email, μόνο έτσι θα έχει ολοκληρωθεί η εγγραφή σας!

 

 

Το μήνυμα που θα έχετε λάβει από το www.bookcrossing.com έχει την ακόλουθη μορφή, και περιέχει το link στο οποίο πρέπει να κάνετε κλικ (ή με κάποιον τρόπο να πάτε στη συγκεκριμένη διεύθυνση).

 

Στη σελίδα που θα μεταφερθείτε, ακολουθώντας το link από το email, αναφέρεται πως ολοκληρώθηκε πλήρως η εγγραφή σας και επιβεβαιώθηκε ο λογαριασμός email που είχατε δηλώσει. Επίσης σας προτείνεται να συμπληρώσετε κάποια επιπλέον στοιχεία σας και να ορίσετε κάποιες ρυθμίσεις που αφορούν το λογαριασμό σας. Εάν θέλετε τα συμπληρώνετε αυτή τη στιγμή, αλλά μπορείτε να τα συμπληρώσετε και αργότερα.

 

 

Εφόσον ο λογαριασμός σας έχει ήδη δημιουργηθεί και επιβεβαιωθεί, μπορείτε να παραλείψετε τη συμπλήρωση αυτών των στοιχείων, να συνεχίσετε την περιήγησή σας στον κόσμο του www.bookcrossing.com, και να προβείτε στη συμπλήρωση αργότερα. Πάντως, αν τυχόν συμπληρώσετε οποιαδήποτε στοιχεία, μην ξεχάσετε να πατήσετε το κουμπί Save για να αποθηκευτούν.

 

Τώρα που είστε πλέον μέλος (και αφού μετά την εγγραφή σας συνδέεστε αυτόματα στο www.bookcrossing.com), θα εμφανίζεται στην επάνω δεξιά γωνία κάθε σελίδας το όνομα μέλους με το οποίο κάνατε την εγγραφή.

 

 

Όταν θέλετε να αποσυνδεθείτε από το www.bookcrossing.com, κάνετε κλικ στο Logout που εμφανίζεται στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης:

 

 

Όταν έχετε αποσυνδεθεί από το www.bookcrossing.com και θέλετε να ξανασυνδεθείτε, τότε, ανάλογα με τη σελίδα στην οποία βρίσκεστε,
είτε α) συμπληρώνετε στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας το email και το password με τα οποία έχετε εγγραφεί και κάνετε κλικ στο κουμπί Login και συνδέεστε:

 

 
είτε β) κάνετε κλικ στο κουμπί Login που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας
 

και στη συνέχεια:
είτε β.1) συμπεριφέρεστε όπως στην περίπτωση (α)
είτε β.2) συμπληρώνετε στη μέση της σελίδας το email και το password με τα οποία έχετε εγγραφεί και κάνετε κλικ στο κουμπί Login και συνδέεστε:
 

 

Καλώς ήρθατε στην παρέα του www.bookcrossing.com!


Τελευταία επεξεργασία: 20/10/2013