Καταχώριση βιβλίου

[Αρχική σελίδα]  [Προηγούμενη σελίδα]  [Επόμενη σελίδα]

Έχετε ένα βιβλίο που δεν έχει BCID (δεν είναι δηλαδή καταχωρισμένο στο www.bookcrossing.com) και θέλετε να το καταχωρίσετε ώστε να αρχίσει να ταξιδεύει και να μαθαίνετε τα νέα του;

 

Η διαδικασία καταχώρισης μπορεί να είναι τόσο γρήγορη ή τόσο χρονοβόρα, ανάλογα με τα στοιχεία που προτίθεστε να συμπληρώσετε για το βιβλίο. Έχετε κατά νου ότι συμπληρώνοντας ακριβή και πολλά στοιχεία, βοηθάτε οποιονδήποτε βρεθεί στην καταχώρισή σας αναζητώντας στοιχεία για το βιβλίο.

 

Εκτός από τα στοιχεία ενός βιβλίου που αποτελούν άποψη του αναγνώστη (βαθμολογία, σχόλια, ακόμα και η κατηγορία στην οποία θεωρεί ότι κατατάσσεται) και βεβαίως συμπληρώνονται με πληκτρολόγηση από τον ίδιο τον αναγνώστη, υπάρχουν και τα βασικά στοιχεία (τίτλος, συγγραφέας, εικόνα εξωφύλλου) που μπορούν να συμπληρωθούν είτε με πληκτρολόγηση είτε με αναζήτηση σε κάποια βάση δεδομένων. Για την αναζήτηση χρειάζεται ο κωδικός ISBN του βιβλίου, και έως τώρα η αναζήτηση αυτή στο www.bookcrossing.comυποστηρίζεται μόνο για ξενόγλωσσα βιβλία (ακριβέστερα: για βιβλία που βρίσκονται στις βάσεις δεδομένων του amazon).

 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον τρόπο καταχώρισης ενός βιβλίου, μπορείτε να δείτε πώς γίνεται χωρίς τη χρήση ISBN και πώς με τη χρήση ISBN· οι ομοιότητες είναι περισσότερες από τις διαφορές, απλά επιλέξτε τον τρόπο που ταιριάζει σε εσάς και στα βιβλία σας!

 


Τελευταία επεξεργασία: 20/10/2013