Λοιπά στοιχεία βιβλίων

[Αρχική σελίδα]  [Προηγούμενη σελίδα]  [Επόμενη σελίδα]

[Η παρούσα σελίδα δεν αντικατοπτρίζει την τωρινή κατάσταση του www.bookcrossing.com και πρόκειται να αλλάξει (κάποτε...)]

 

Αν θέλετε να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται ταξινομημένα τα βιβλία, τότε κάνετε κλικ στο πεδίο «sorted by», επιλέγετε τον τρόπο ταξινόμησης και στη συνέχεια κάνετε κλικ στο κουμπί «Go». Σε περίπτωση που έχετε φτερά, εμφανίζονται επιπλέον τρόποι ταξινόμησης, οι οποίοι ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους χαρακτηριζόμενοι ως «wings feature».

 

 

 

Στη σελίδα εμφάνισης των βιβλίων, υπάρχουν πάρα πολλές παραπομπές προς διάφορες άλλες σελίδες που σχετίζονται με το κάθε βιβλίο.

 

Αν κάνετε κλικ στον τίτλο ενός βιβλίου, μεταφέρεστε στη σελίδα του συγκεκριμένου βιβλίου.

 

 

 

Αν κάνετε κλικ στο όνομα ενός συγγραφέα, θα βρείτε τα βιβλία του συγκεκριμένου συγγραφέα που είναι καταχωρισμένα στο www.bookcrossing.com· ακριβέστερα, θα προσπαθήσετε να βρείτε βιβλία του συγκεκριμένου συγγραφέα. Για ονόματα στα λατινικά φαίνεται να δουλεύει, για ονόματα σε ελληνικά όμως, πρέπει να έχετε και λίγη τύχη...

 

 

 

Αν κάνετε κλικ στην κατηγορία στην οποία ανήκει ένα βιβλίο, θα βρείτε τα βιβλία που υπάρχουν στη συγκεκριμένη κατηγορία.

 

 

 

Αν κάνετε κλικ στον αριθμό των ατόμων που έχουν γράψει journal entry για κάποιο βιβλίο, θα μεταφερθείτε στη σελίδα του βιβλίου (ακριβώς όπως εάν είχατε κάνει κλικ στον τίτλο του βιβλίου).

 

 

 

Αν κάνετε κλικ στο edit book details θα μεταφερθείτε στη σελίδα στην οποία μπορείτε να μεταβάλλετε τα στοιχεία του βιβλίου (συγγραφέα, τίτλο, κατηγορία).

 

 

 

Σημείωση: αν κατά την αποθήκευση των στοιχείων ενός βιβλίου υπάρχουν αυτά τα ακαταλαβίστικα της μορφής { αντί για ελληνικά σε κάποιο από τα πεδία (αν λ.χ. δεν αλλάξατε τα στοιχεία του πεδίου), ενδέχεται να εμφανιστεί μήνυμα σφάλματος, όμως η αποθήκευση συνεχίζεται αυτόματα και ολοκληρώνεται επιτυχώς.

 

 

Αν κάνετε κλικ στο new journal entry, μεταφέρεστε στη σελίδα που μπορείτε να καταχωρίσετε νέο journal entry για το συγκεκριμένο βιβλίο.

 

 

 

Αν κάνετε κλικ στο make release notes, μεταφέρεστε στη σελίδα που μπορείτε να απελευθερώσετε το συγκεκριμένο βιβλίο.

 

 

 

Μπορείτε να αλλάξετε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται κάθε βιβλίο που έχετε στην κατοχή σας, κάνοντας κλικ στη συντομογραφία που συμβολίζει την επιθυμητή κατάσταση.

 

 

 

 

 

 

Όταν ένα βιβλίο στο bookshelf δεν βρίσκεται στην κατοχή σας, τότε η κατάστασή του δηλώνεται ολογράφως και όχι συντομογραφικά, και δεν είναι δυνατό να την αλλάξετε με ένα απλό κλικ όπως εάν βρισκόταν στην κατοχή σας.

 

 

Όταν τα βιβλία που εμφανίζονται στο bookshelf είναι περισσότερα της μίας σελίδας, τότε μπορείτε να δείτε τα υπόλοιπα είτε χρησιμοποιώντας τα <<First, <Prev, Next>, Last>> (για μετακίνηση στην πρώτη, την προηγούμενη, την επόμενη, την τελευταία σελίδα αντίστοιχα), είτε επιλέγοντας άμεσα τη σελίδα που θέλετε να δείτε χρησιμοποιώντας τη λίστα «Page x of y»

 

 

Σημείωση: Στα παραπάνω παραδείγματα παρουσιάζεται το bookshelf όπως φαίνεται στην περίπτωση που ανήκει στο μέλος που έχει συνδεθεί στο www.bookcrossing.com. Στην περίπτωση που ένα μέλος βλέπει το bookshelf κάποιου άλλου μέλους, δεν εμφανίζονται τα BDID, ούτε οι δυνατότητες αλλαγής κατάστασης των βιβλίων.


Τελευταία επεξεργασία: 20/10/2013