Απελευθέρωση βιβλίου

[Αρχική σελίδα]  [Προηγούμενη σελίδα]  [Επόμενη σελίδα]

[Η παρούσα σελίδα δεν αντικατοπτρίζει την τωρινή κατάσταση του www.bookcrossing.com και πρόκειται να αλλάξει (κάποτε...)]

 

Έχετε στα χέρια σας ένα βιβλίο που είναι ήδη καταχωρισμένο στο www.bookcrossing.com και αποφασίσατε να προβείτε στην απελευθέρωσή του; Στη συνέχεια παρουσιάζεται εν συντομία η διαδικασία απελευθέρωσης (κανονικής απλής απελευθέρωσης "in the wild", όχι ελεγχόμενης απελευθέρωσης).

 

Αφού συνδεθείτε στο www.bookcrossing.com με το λογαριασμό σας (ώστε να σας αναγνωρίσει ως μέλος και να έχετε πρόσβαση στο bookshelf σας), αφήνετε το ποντίκι σας πάνω από την καρτέλα My Shelf και κάνετε κλικ στην υποεπιλογή Release Book. (Εναλλακτικός τρόπος: κάνετε κλικ στην καρτέλα My Shelf, και στη σελίδα που θα μεταφερθείτε κάνετε κλικ στην υποεπιλογή Release Book).

 

 

Στη σελίδα που θα μεταφερθείτε, στο βήμα 1 της διαδικασίας απελευθέρωσης (Step 1: Enter the BCID), συμπληρώνετε τον κωδικό αριθμό BCID τού βιβλίου που δηλώνετε την απελευθέρωση, και πατάτε το κουμπί Next.

 

 

Στη συνέχεια (βήμα 2) εμφανίζονται οι επιλογές για τον τύπο απελευθέρωσης (Step 2: Release Type): απλή απελευθέρωση (Wild Release) ή ελεγχόμενη απελευθέρωση (Controlled Release). Επιλέξτε Wild Release και πατήστε το κουμπί Next.

 

 

 

Μόλις πατήσετε το κουμπί Next, εμφανίζονται στη σελίδα τα πεδία του βήματος 3 (Step 3: Select a Location) για να καταγράψετε το σημείο στο οποίο θα κάνετε την απελευθέρωση. Οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ορίσετε το σημείο απελευθέρωσης είναι δύο: α) με χρήση συντόμευσης (Shortcut) σε περίπτωση που θέλετε να απελευθερώσετε σε σημείο που έχετε απελευθερώσει ξανά, και β) επιλέγοντας κατά σειρά Χώρα (Country), Περιοχή (State), Πόλη (City), Σημείο απελευθέρωσης (Crossing zone). Παρακάτω παρουσιάζεται ο τρόπος (β).

 

Αγνοήστε το πεδίο συντόμευσης (Shortcut) και επιλέξτε τη χώρα στο πεδίο Country· ύστερα από ελάχιστα δευτερόλεπτα θα εμφανιστεί το πεδίο State που περιέχει τις περιοχές τής επιλεγμένης χώρας (για την Ελλάδα, το πεδίο State περιέχει τους νομούς). Επιλέξτε το νομό που θέλετε στο πεδιο State· ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα θα εμφανιστεί το πεδίο City που περιέχει τις πόλεις τού επιλεγμένου νομού. Επιλέξτε την πόλη που θέλετε στο πεδίο City, και θα εμφανιστεί η λίστα Locations by City, που περιέχει τα υπάρχοντα σημεία απελευθέρωσης στην επιλεγμένη πόλη.

 

 

 

 

 

 

 

 

Έχοντας φτάσει στη λίστα με τα σημεία απελευθέρωσης που βρίσκονται στην επιλεγμένη πόλη, επιλέξτε το επιθυμητό σημείο από τη λίστα και πατήστε το κουμπί Next για να συνεχίσετε.

 

 

Τότε εμφανίζονται τα πεδία του βήματος 4 (Step 4: Date and Time of Release) για να δηλώσετε την ημερομηνία και ώρα της απελευθέρωσης του βιβλίου. Αφού συμπληρώσετε κι αυτά τα στοιχεία, πατήστε το κουμπί Next για να συνεχίσετε.

 

 

Αφού πατήσετε Next, θα εμφανιστούν τα πεδία του βήματος 5 (Step 5: Comment, Review and Submit) για να συμπληρώσετε οποιαδήποτε σχόλια θέλετε, και να ολοκληρωθεί επιτέλους η δήλωση της απελευθέρωσης!

 

Σημείωση: Τα σχόλια για την απελευθέρωση (release comments) έχουν σκοπό να βοηθήσουν τους επίδοξους κυνηγούς να βρουν το βιβλίο σας. Αν έχετε σκοπό να το κρύψετε για να το βρει ένας άλλος bookcrosser, όσο πιο αναλυτικές είναι οι οδηγίες για τη θέση του βιβλίου και την ώρα της απελευθέρωσης τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να βρεθεί. Το σχόλιό σας θα φτάσει με email σε όσους έχουν επιλέξει να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για τις απελευθερώσεις κι αν οι οδηγίες σας είναι σαφείς και αναλυτικές μπορεί να τους κινήσετε το ενδιαφέρον να βγουν για κυνήγι. Έτσι ίσως να έχετε, κυνηγοί κι απελευθερωτές, τη χαρά ενός catch!

 

 

Αφού πατήσετε το κουμπί Finish!, θα μεταφερθείτε στη σελίδα που φαίνεται πως πλέον πρόκειται για ένα βιβλίο που ταξιδεύει ελεύθερο και περιμένει τον επόμενο αναγνώστη του!

 

 

Στο κάτω μέρος της σελίδας εμφανίζονται τα στοιχεία (release notes) σχετικά με την απελευθέρωση.

 

 

Η δήλωση της απελευθέρωσης του βιβλίου ολοκληρώθηκε. Δεν έχετε παρά να ευχηθείτε καλό ταξίδι στο βιβλίο και να ελπίζετε σε κάποιο σύντομο catch!


Τελευταία επεξεργασία: 20/10/2013