Το ράφι με τα βιβλία (bookshelf)

[Αρχική σελίδα]  [Προηγούμενη σελίδα]  [Επόμενη σελίδα]

[Η παρούσα σελίδα δεν αντικατοπτρίζει την τωρινή κατάσταση του www.bookcrossing.com και πρόκειται να αλλάξει (κάποτε...)]

 

Βιβλία, βιβλία, βιβλία... Να μην υπάρχει κι ένα ράφι να τοποθετούνται;

 

Βεβαίως! Κάθε μέλος τού www.bookcrossing.com έχει το εικονικό του ράφι, το bookshelf του, στο οποίο εμφανίζονται όσα βιβλία έχει καταχωρίσει, αλλά και όσα έχει βρει και έχει κάνει catch. Αυτά τα βιβλία παραμένουν στο bookshelf ακόμα κι αν τα έχει απελευθερώσει, έτσι ώστε να τα γνωρίζει για πάντα.

Επιπλέον, στο bookshelf εμφανίζεται και το προφίλ (profile) του κάθε μέλους, που περιλαμβάνει στοιχεία που δήλωσε κατά την εγγραφή του, αλλά και στατιστικά από τη μέχρι στιγμής ενασχόλησή του με το bookcrossing.

 

Για να οδηγηθείτε στο δικό σας bookshelf, επιλέξτε από την αριστερή στήλη «my bookshelf».

 

 

Το bookshelf σας, όπως και κάθε μέλους του www.bookcrossing.com, εμφανίζει με μια ματιά συνοπτικές πληροφορίες για το συγκεκριμένο μέλος. Τα βασικά στοιχεία κάθε bookshelf είναι σε γενικές γραμμές όπως στην ακόλουθη εικόνα.

 

 

Τα στοιχεία που εμφανίζονται στο booksheld οποιουδήποτε μέλους είναι τα εξής:

home: Πόλη, Περιοχή, Χώρα, όπως δηλώθηκαν κατά την εγγραφή του στο www.bookcrossing.com.

age: Ηλικία, όπως υπολογίζεται με βάση την ημερομηνία γέννησης που δηλώθηκε κατά την εγγραφή του.

member since: Η ημερομηνία της εγγραφής του στο www.bookcrossing.com.

home page: Η διεύθυνση κάποιας προσωπικής σελίδας του στο Internet.

books registered: Πόσα βιβλία έχει καταχωρίσει, και πόσα από αυτά την τελευταίες 7 ημέρες.

release in the wild: Πόσα βιβλία έχει απελευθερώσει, και πόσα από αυτά τις τελευταίες 7 ημέρες.

releases caught: Πόσα από τα βιβλία που έχει απελευθερώσει έχουν βρεθεί (έχουν γίνει catch).

books found: Πόσα βιβλία έχει βρει που έχουν απελευθερωθεί από άλλα μέλη.

tell-a-friend referrals και new member referrals: Πολύ γενικά και αόριστα, δείχνουν α) πόσα άτομα έχουν κάνει κλικ σε κάποια link ειδικής μορφής που αναφέρονται στο μέλος, και β) πόσα μέλη έχουν δηλώσει κατά την εγγραφή τους ότι οδηγήθηκαν στο bookcrossing από το συγκεκριμένο μέλος. Ειδικά για την (α) περίπτωση, πολλές φορές έχει υπάρξει μπέρδεμα με το αν ο μετρητής σχετίζεται με κάποιο άλλο παρόμοιο προωθητικό πρόγραμμα από το www.bookcrossing.com ή όχι, αλλά αυτά αφορούν όποιους ασχολούνται με μετρήσεις.

forum posts: Πόσα μηνύματα (posts) έχει γράψει στο forum, και πόσα από αυτά τις τελευταίες 7 ημέρες.

 

Εάν κάνετε κλικ στην πόλη ή στην περιοχή, θα εμφανιστεί μια λίστα με όλα τα μέλη που είναι από την ίδια πόλη ή περιοχή, αντίστοιχα.

 

 

 

 

 

Εάν κάνετε κλικ στον αριθμό forum posts, θα εμφανιστούν όλα τα μηνύματα που έχει γράψει το συγκεκριμένο μέλος στo forum.

 

 

 

Αμέσως μετά τα στατιστικά στοιχεία, υπάρχουν link με τα οποία μεταφέρεστε στα βιβλία του μέλους, επιλέγοντας και την κατάσταση που σας ενδιαφέρει.

 

 

Στη συνέχεια υπάρχει η φράση «send ΌνομαΜέλους a private message» στην οποία μπορείτε να κάνετε κλικ για να στείλετε ένα μήνυμα (private message, PM) στο συγκεκριμένο μέλος.

 

 

Ακολούθως, αν κάποια στιγμή στο παρελθόν είχατε χρησιμοποιήσει προαριθμημένες ετικέτες από το www.bookcrossing.com, σας δίνεται η δυνατότητα να εμφανίσετε ή να αποκρύψετε τους αριθμούς τους, αλλά και (αν έχετε φτερά) να τις ξαναεκτυπώσετε.

 

 

 

Στη συνέχεια, αν το μέλος έχει προσθέσει περισσότερες πληροφορίες στο προφίλ του, μπορείτε να τις δείτε ή να τις αποκρύψετε κάνοντας κλικ στο show / hide extended profile.

 

 


Τελευταία επεξεργασία: 20/10/2013