Πώς καταχωρίζω ένα βιβλίο;

[Αρχική σελίδα]  [Προηγούμενη σελίδα]  [Επόμενη σελίδα]

Έχετε ένα βιβλίο που δεν έχει BCID (δεν είναι δηλαδή καταχωρισμένο στο www.bookcrossing.com) και θέλετε να το καταχωρίσετε ώστε να αρχίσει να ταξιδεύει και να μαθαίνετε τα νέα του;

 

Πρώτα-πρώτα πρέπει να συνδεθείτε με το λογαριασμό που έχετε στο www.bookcrossing.com, ώστε να αναγνωριστείτε ως χρήστης και το βιβλίο που θα καταχωρίσετε να τοποθετηθεί στο ράφι σας.

 

Αφού λοιπόν έχετε συνδεθεί, αφήνετε το ποντίκι πάνω από την καρτέλα Home και μόλις εμφανιστούν οι υποεπιλογές κάνετε κλικ στο Register Book.

 

 

 

Τότε μεταφέρεστε στη σελίδα στην οποία θα συμπληρώσετε τα στοιχεία του βιβλίου. Στην παρούσα σύντομη παρουσίαση δεν θα χρησιμοποιηθεί η αναζήτηση στοιχείων με βάση το ISBN ή τον τίτλο βιβλίου σε διάφορα site (π.χ. amazon), οπότε κάνετε κλικ στο Skip Search για να παρακαμφθεί η αναζήτηση.

 

 

Παρακάμπτοντας την αναζήτηση, εμφανίζονται τα πεδία στα οποία καλείστε να συμπληρώσετε τα στοιχεία του βιβλίου.

 

 

Αφού συμπληρώσετε τα στοιχεία του βιβλίου, πατήστε το κουμπί Register Book και περιμένετε.

 

 

Αφού περάσουν τα δευτερόλεπτα αναμονής που αναλογούν σε κάθε αξιοπρεπή bookcrosser κατά την καταχώριση, το www.bookcrossing.com σας ανταμοίβει με τον ένα και μοναδικό κωδικό αριθμό BCID (BookCrossing ID) που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο αντίτυπο του βιβλίου. Συγχαρητήρια, το βιβλίο σας καταχωρίστηκε στο www.bookcrossing.com!

 

 

Σημειώστε τον κωδικό BCID μέσα στο βιβλίο, προσέχοντας να μην κάνετε λάθος στα ψηφία. Αυτό το σημείο είναι σημαντικό, επειδή σε περίπτωση αναγραφής λάθους BCID στο βιβλίο, αν το απελευθερώσετε και κάποιος το βρει, δεν θα μπορέσει να ενημερώσει ότι το βρήκε - δεν είναι κρίμα;

 

(Εάν αναρωτιέστε γιατί στην παραπάνω εικόνα είναι κρυμμένα τα τρία πρώτα ψηφία του BCID, διαβάστε περισσότερα για τον κωδικό BCID. Ακόμα όμως κι αν δεν αναρωτιέστε, καλό είναι να μάθετε την αιτία για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων.)

 


Τελευταία επεξεργασία: 20/10/2013